Rr. Medllin Olbrajt , Gjilan

Opening Hours : Hënë deri Shtune - 8:00 deri 18:00
  Contact : +377 44 165 461

3o vite urolog

3o vite urolog

3o vjet pune ne ultraze

3o vjet pune ne ultraze

BIOGRAFIA

 

Prim.mr.sci Shevqet Ramush Mehmet

Ka lindur me 24.o1.1955 ne Gjilan, nga prinderit Ramush dhe Fetije. Babgjyshi Mehmeti ka lindur me 1875 ne Gjilan. Shkollen fillore e kam te kryer ne Musa Zajmi, ndersa gjimanzin matematiko-shkencor ne Zejnel Hajdini 1973. Ne vitin 1973 fitoj Dhuraten e Nentorit si nxenes. Fakultetin e Mjeksise e kam rexhistruar me 1973 ne Beograd.Me 1976 jam  fitues i Dhurates se Tetorit te Beogradit si student i dalluar te Universitetit te Beogradit. Me 1976 nga ana e Institutit Patofiziologjik ne Beograd kam marur certificate per njohje te jashtzakonshme te kesaj lende nga prof .dr.Branka Stojanovic. Diplomoj ne Fakultetin e Mjeksise me 1978. Me 1979 pranohem si mjek sekondar ne Repartin e Kirurgjise prane Qendres Medicinale ne Gjilan. Ne te njejtin vit me rastin e mbajtjes te Kongresit te puntoreve
shendetesore te Jugosllavise  ne Prishtine botoj dy punime shkencore/Problematika shendetesore gjate Ramazanit te Muslimanet dhe Karekteristikat e scabiesit ne vendbanimet kodrino-malore te Anamoraves/. Me 1981 filloj specializimin nga Urologjia ne QKU Rebro ne Zagreb, qe e kryej me 24.prill 1985. Ne te njejten kohe vijoj studimet postuniversitare nga Urologjia  te prof dr. Zvonimir  Marekovic  dhe ultrazeri klinik te prof.dr. Roko Zivkovic. Provimin specialistik e kryej te akademik prof.dr.Ljubomir Cecuk, Prof.dr. Vladimir Gabric dhe prof dr. Milan Vidovic . Temen e maxhistratures nga Urologjia e kryej te prof.dr.Milan Vidovic, ndersa nga ultrazeri klinik te prof.dr. Roko Zivkovic.Njeherit ndjeki edukimin ndekombetar ne shkollen per ultraze Ian Mc Donald ne Dubrovnik.

Me1985 bej hapjen e Repartit te Urologjise, si urologu i pare ne Anamorave,me 1987 hapi kabinetin e Ultrazerit.

Me 1987 fitoj Dhuraten e Nentorit per  kontribut ne shendetesi. Jam pjesmares i shume simpoziumeve dhe kongreseve, ne Bled, Ljublane, Slovengradec, Zagreb, Osijek, Split, Beograd, Zllatibor, Shkup,Oher, Struge ,Prishtine, Brezovice, Istanbull, Antalya,Izmir. Me 21.o4.1994 me vendimin e Keshillit te profesoreve te Universitetit te Beoogradit caktohem mentor per mjeket qe gjenden ne specializim te urologjise.dr.shevqeti

Me 2oo2 leshoj  Repartin e Urologjise dhe filloj me punen private. Sot punoj ne Ordinancen e Urologjise RezoNancA-dr Shevqeti. Pos si  mjek ka punuar edhe si gazetar gjate studimeve.Ndersa prej vitit 2ooo kam qene redaktor programit ne Radio Viktori dhe bashkepuntor ne TV Vali. Kam qene edhe redaktor i gazetave enigmatike  Alba , Fresh, Oferta, te botuara ne Gjilan.Kam punuar edhe ne shoqaten KRTC, dega ne Gjilan. Per sukseset e arritura duhet falemenderuar pos prinderve gjithe mesimedhenseve qe nga shkolla fillore, shkolla e mesme,Fakulteti I Mjeksise ne Beograd,mesimdhenesve ne  QKU Rebro, Josif Kajfesh, Vinogradska Mladen Stojanovic ne  Zagreb, dhe kolegeve te vjeter si dr. Remzi Ali, dr. Zeqiriya Sait,dr. Trajko Atanasov, prim.dr.Halid Shaban, prof.dr.Eshref Biqaku, .

 

 

BIOGRAFIA ARSIMORE FAMILJARE

Baba im Ramushi ka pasur 6 femije, kater djeme dhe dy vajza. Baba im ka punuar ne Kombinatin e Tekstilit Integj  ne Gjilan, ndersa nena Fetije ishte amvise. Baba Ramushi ka vdekur me 23 Nentor 1993, ndersa nena Fetije ka vdekur me 16 Nentor 2ooo.

 

Mehmeti, vellau im me I madh ka lindur me 1953.Ka kryer gjimnazin Zejnel Hajdini me 1971, pastaj ka rexhistruar shkollen e larte te tregtise ne Universitein e Beogradit.Pas kryerjes te shkolles se larte transferohet ne Fakultetin Ekonomik, dega e tregtise se jashtme  ku diplomon me 1989, te prof.dr.Oskar Kovaq me temen/ Mardhenjet ekonomike jugosllavo-turke/ .Me 2oo9 rexhistron studimet postuniversitare ne degen e kriminalistikes prane Universiteit te Sarajeves dhe maxhistron me 2o12.

Fatmiri , I lindur me 1957, ka kryer gjimnazin Zejnel Hajdini,k a te kryer  Fakultetin Juridik ne Prishtine. Punon ne avokature ne Gjilan.

Bashkimi  I lindur me 1963 ka te kryer shkollen e larte te Maqinerise ne Nish.

Igballe dhe Drita motrat e mija kane kryer shkolen e tesktilit ne Gjilan dhe kane punuar ne Kombinatin e Tekstilit Integj.

 

IMG_3880

Ozali, djali I Mehmetit ka kryer gjimanzin ne Gjilan, fakultetin e inxhinjerise kompjterike ne Universitein Yildiz te Istanbullit,. Tani punon ne Qendren kompjuterike HITIT ne Istanbull.Ka te rexhistruar studimet postuniversitare ne SHBA.

 

Tiyen, djali I Mehmetit, k a te kryer fakultetin Juridik ne Prishtine,, tani gjendet ne studimet postuniversitare ne Prishtine. Punon ne Procredit Bank.

Can, djali im ka te kryer , kolexhin Mehmet Akif  ne Prishtine, fakultetin e inxhenjerise kompjuerike Izmir,Prishtine, Londer.

Ebru, vajza ime, ka te kryer kolegjin Mehmet Akif ne Prishtine, me 2oo2 eshte fituese e Olimpides gjitheturke te mbajtur ne Istambull. Eshte studente e Fakultetit te Stomatologjise ne Prishtine.

Varis, djali im  eshte student I Fakultetit te Arkitektures ne Prishtine.

Donjeta, eshte vajza e Bashkimt,ka te kryer Fakultetin Ekonomik ne Prishtine.

Bleda , vajza e Bashkimit,  eshte studente e Fakultetit te Edukates Fizike ne Prishtine.

Sibel, eshte vajza e motres Igballes, eshte studente e Fakultetit te Stomatologjise ne Prishtine.

Armendi , eshtte djali I motres Drites, eshte student I fakultetit Juridik  ne Gjilan

Elda, vajza  e Fatmirit gjendet ne kolegjin Mehmet AKif ne Prizren.

Bashkeshortja Suzana ka te kryer shkollen e mesme te mjeksise,punon si moter medicinale ne Gjilan.

Pervin, bashkeshortja e Mehmetit, k ate kryer shkollen e mesme te elektroteknikes ne Gjilan.

Havushe, bashkeshortja e vellaut Fatmirit, ka te kryer Fakultetin e Mjeksise ne Prishtine, specializimin nga Pediatria ne Prishtine,punon ne Repartin e Pediatrise prane Spitalit Regjional ne Gjilan.

Kevsere, bashkeshortja e vellaut Bashkimit, ka te kryer shkollen e mesme te mjeksise,punon si moter medicinal ne Spitalin Regjional ne Gjilan.

Fatmire, bashkeshortja e Tiyenit, ka  te kryer Fakultetin e Farmacise ne Prishtine.

 

ORDINANCA SPECIALISTIKE E UROLOGJISE *RezoNancA-dr.SHEVQETI* gjendet ne rrugen Medlin Olbrajt numer 2o.Ka siperfaqe 165 metra katror, ne tri nivele, ku ne nivelin e pare eshte parking per dy automjete, dhoma e pritjes, me banjo moderne, me TV dhe aparat ultrazeri me sonde 3,5 MHz dhe 5 Mhz per raste urgjente dhe raste qe nuk mund te kontrollohen ne katin e dyte. Ne katin e dyte ordinanca posedon  ultrazerin me ngjyra me sonde 2 Mhz, 3,5 Mhz, 5 Mhz, 7 Mhz, sonden vaginale dhe rectale, sonden per punksion dhe dopplerin, me printer zi-bardhe, me ngjyra dhe me VHS inciizime. Njeherit posedon ultraze  zi- bardh per raste te dedikuara vetem per raste te semundjeve ngjitese, ose qe ka mundesi rreziku te bartet semundja. Ky kat posedon dy tavolina kontrolluese dixhitale, kuzhinen  moderne per sterilizim, makinen per larjen e instrumenteve, senzoret per terje, sterilizator, autokllav. Kati posedon banjen e vet.

Kati I trete eshtte zyre,me nje bibloteke me 25oo libra te profileve te ndryshme, ku dominon literatura medicinale. Tere ordinanca eshte me zerrim qe ka muzike,sistemin per te ftuar te semuarit dhe programin digjital kompjuterik.Njeherit per relaksim te semuarve posedon programin satelitor dhe Kujtesen. Ambienti eshte relaksues,pasi njeriu pos ilaqit ka nevoje edhe per relaks shpirteror.

 

REPARTI I UROLOGJISE-SPITALI REGJIONAL-GJILAN

Historik i shkurte i Repartit te Urologjise ne Spitalin Regjional te Gjilanit

Prim.mr.sci.dr. Shevqet Ramush mehmet

 

Deri ne vitin 1985 ne Spitalin Regjional nuk ka pasur urolog.Ky spital trajton te semuarit e vendbanimeve te Gjilanit, Vitise, Kamenices, Novoberdes, Presheves dhe Bujanocit.Me pare me disa entitete urologjike jane marrur kirurget e pergjithshem. Evidente se per hapjen e Repartit te Urologjise ka pasur barijera mendore nga kirurget, qe nuk kane mundur te kuptojne se me urologji duhen te miren urologet, se koha nuk eshte me e kaluara.

Puna e urologut fillon me ardhjen e dr. Shevqet Ramush Mehmet nga Qendra Klinike Universetare  Rebro nga Zagrebi,ku kishte kryer kater vite specializimin dhe studimet postuniversetare nga urologjia dhe ultrazeri klinik.

Ne fillim dr. Shevqet Ramush Mehmet,urolog fillon me dy dhoma prane Repartit te Kirurgjise, me dy motra medicinale, ndersa punen e pasdrekes dhe nates e mbulonin motrat e kirurgjise.Ndihme ne fillim ka dhene dr.Bujar Bukoshi ,urolog nga Prishtina. Ne fillim sherbimi specialistik punohej pas ores 11,kur kirurget kryenin sherbimin specialistik. Punet ne sallen operative beheshin njehere ne jave  keshtu deri me 22.dhejtor 1987. Pas pergaditjes 6 mujore hapet Reparti i Urologjise dhe Ortopedise ne nje trakt pune, ku urologjia dispononte me 24 shtreter, 2o per te rritur dhe kater per femije. U pranuan motrat ,punetoret ndihmes ,keshtu qe numri i pergjithshem ishte 14. Reparti i cili ishte regulluar pa ndihmen e Drejtorise,por me menaxhim me qytetare, u be Reparti me i rregulluar i Spitalit Regjional dhe me vite ishte Repart qe  flitej ne qytet dhe Anamorave.

 

Per here te pare motrat medicinale ndanin ushqimin te semuarve ne shtrat, imitim nga Klinika Rebro.Cdo shtrat kishte tavolinen personale. Fitohet e drejta per pune ne sallen operative dy here ne jave. Intervenimet e punuara ishin prostetctomite, cistolithotomite, pyelolithotomite, resekcioni parcial i fshikes urinare, herniectomite, kirurgjia e herdhes.

 

Kontribut ne zhvillimin e Urologjise ka dhene edhe prof.dr. Eshref Biqaku me diagnostike rendgenologjike, ndersa ultrazerin per urologji dhe sherbimet tjera i bente dr. Shevqeti i cili kishte kryer studimet postuniversitare nga ultrazeri te Roko Zhivkoviq ne Zagreb me 1985.Punetoret e Repartit te Urologjise deri me 1999 kane qene> dr.shevqet Mehmet,Biserka Savic, Suzana Mehmet, Ylfete Canaj,

 

Me 1989 ndahet specializimi dr.  Nexhat Shabanit, rregullohet Ordinanca specialistike e Urologjise, edhe kjo me forcat tona.

Duhet permendur se per rregullimin e Repartit te Urologjise dhe mirembajtjen e saj kontribut kane dhene qytetaret e Gjilanit,. ne furnizim me mjete per higjiene, ne regullimin e pjeseve te demtuara.

Pastaj ndahet edhe specializimi per dr. Arif Sermaxhen dhe dr. Jashar Jasharin. Me 2o12 pranohet dr.Mervan Toska. Keshtu filloi ekipi  urologjik te kompletohet.

Urologet e Rapartit kane qene autor te shume punimeve urologjike te botuara  ne Praxis Medica, Acta Chirurgica Urologica, Archivum Urologicum dhe ne simpoziume dhe konkrese urologjike,kirurgjike dhe te punetoreve shendetsore ne Prishtine, Brezovice, Oher, Zllatibor, Zagreb,Osijek. Bled.

 

Gjate  punes eshte hasur edhe ne probleme, ne furnizim, ne fillim ne mungese te anesteziologut, problemet me salle operative.

Urologet e Repartit te Urologjise  nen kontrollin e ultrazerit kane punuar nefrostoma perkutane, punktim te cistave ne veshke me chiba dhe angiomet gjilpera duke sklerozuar cisten me alkool 98%. Nefrostoma jane bere 6, ndersa punktime 17. Ne simpoziumin e mbajtur ne Osijek dhe Kllokot eshte prezentuar puna edhe me videokasete.

 

Me qellim te detektimit te anomalive kongjenitale te skrotumit dhe organit gjenital  dy vite me radhe jane kontrolluar gjithe femijet meshkuj te qerdheve ne qytet dhe kater shkollat fillore.Pas bisedave me Drejtorite e shkollave dhe prinderit femijet jane ftuar ne Repart dhe jane operuar, nga kriptorkizmi, hernia inguinale, phymosa.

 

Regjioni i Anamoraves nga shenimet statistikore te punuara nga viti 1985 deri 1999  karekterizohet me keto karekteristika

 

– detektimi i vonshem i anomalive kongjenitale, ne rend te pare te stenozave te PU segmentit, Reflukseve vesico uretrale dhe kriptorkizmeve si unilaterale dhe bilaterale.

– incidenca e larte e uroinfeksioneve

– incidenca e larte e litiazes, diagnostika e hershme, por tretmani i vonshem, qe ka qene derivat i ndihmes nga nadrimjeket ose nga kuadrot joadekuate,

– patologjia e prostatates, ku kemi probleme ne detektim te Ca prostates, pasi markeret nuk jane punuar, qe pas luftes ky problem eshte zbutur.

 

Pas vitit 2oo1  eshte rritur incidenca e infeksioneve me klamidie, ureaplazma,mycoplasma tek te rinjet. Kete vit Repartin e leshon dr. Shevqet Mehmet.

 

Mesatarja e hospitalizimeve ne vit ka qene 1020 deri 1o5o. Numri i kontrollimive ne vit  ka qene 42oo-445o.Numri i operimeve 18o. Numri i konsultimeve  85o-900.

Ne punen e Repartit te Urologjise kontribut te madh kane dhene gjithe motrat medicinale, mirembajteset dhe ekipi i mjekeve.

Motrat e Repartit te Urologjise ne mungese te Kujdesit Inteziv deri ne vitin 1999, kane kryer te gjitha detyrat e motres intezive, kane bere plasimin e katetrit tek femrat ne Repartet tjera nen prezencen e mjekut.

Mjeket e Repartit te Urologjise kane bere konsultime,bashkpunime me Klinikat Urologjike ku I kane kryer specializimet.

Pas vitit 1999, gjerat jane lehtesuar pasi numri I anesteziologeve eshte rritur, eshte formuar kujdesi inteziv, eshte rritur numri I urologeve, numri I rendgenologeve, mjekeve ne transfuzion. Keto kolaterale kane rritur efikasitetitin ne pune.

Disciplina e kerkuar e punes ka qene e perpikte, ashtu qe ne motrat medicinale nuk kemi guxuar te vonohemi asnje minut,pasi vizita kryhej ne ora 7 h, ndersa fletedaljet kryheshin ne ora 8 h.Bashkepunimi dhe toeleranca ne mes kolegeve dhe motrave medicinale ka qene ne nivel.

Rezime

Ne perioden 25 vjecare te ekzistimit te Repartit te Urologjise eshte formuar nje baze e mire per sherrimin e semundjeve urologjike ne Anamorave. Distrubuimi nga nje urolog ne Viti dhe Kamenice kishte ndikuar ne zvoglimin e prevalences te semundjeve urologjike, ndersa furnizimi I Repartit te Urologjise me pajisje endoskopike, zgjidhja e statusit te salles operative do te ngriste nivelin e diagn ostikes dhe terapise.